Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

CRM και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από πολλές Νομαρχίες για την προώθηση των διαφόρων μορφών τουρισμού της περιοχής τους. Στα πλαίσια ανάπτυξης διαδικτυακών τόπων (web Sites), δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόσουμε τεχνικές με τις οποίες οι χρήστες της σελίδας θα μπορούν να δώσουν την διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (mailing list, newsletter), έτσι ώστε να λαμβάνουν πληροφορίες για την περιοχή. Είναι σημαντικό η συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων να γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας (εάν είναι δυνατόν), έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι, αφού ο χρήστης-πολίτης έδωσε μόνος του την ηλεκτρονική του διεύθυνση, δεν θα υπάρχει το πρόβλημα του SPAM, όπως αναφέραμε παραπάνω. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να προμηθευτούμε λίστες με ηλεκτρονικές διευθύνσεις από εταιρείες παροχείς της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πολύ μικρό κόστος.
Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε τι ενδιαφέρει περισσότερο τον χρήστη στην περιοχή, θάλασσα, βουνό, θρησκευτικά μνημεία, κ.α. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε δύο σημαντικά στοιχεία το τι τον ενδιαφέρει και που θα τον βρούμε.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;
  • Η δημιουργία ενός Newsletter σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ενημέρωση αυτών των πολιτών, μπορεί να δημιουργήσει «πελάτες» για τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου.
  • Ενημέρωση για συγκεκριμένα θέματα, όπως για παράδειγμα, τα Μοναστήρια του Νομού.
  • Ενημέρωση για εκδηλώσεις πολιτιστικού, επιχειρηματικού ή άλλου ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου