Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ξενοδοχειακή επένδυση στην Κρήτη αξίας 267,7 εκατ. ευρώ.


Η επένδυση αφορά στην τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση “Χερσόνησος Σίδερο” του Νομού Λασιθίου της Κρήτης, κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευασθεί κέντρο ευεξίας (SPA). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ.
Φορέας της επένδυσης, είναι η βρετανική εταιρεία Loyalward Ltd., θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.
“Η επένδυση στην Κρήτη αναμένεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες νέες θέσεις εργασίας. Θα επενδυθούν 267,7 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου, 1.936 κλινών. Θα είναι ένα έργο φιλικό για το περιβάλλον. Προβλέπεται ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 16% της δόμησης που επέτρεπε ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου