Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σκαρφαλώνουν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Ελλάδας. τον Ιούνιο


Όσο σκαρφαλώνει ο υδράργυρος, τόσο αυξάνονται οι τιμές στα ξενοδοχεία των δημοφιλέστερων προορισμών της Ελλάδας, αν και στην Ευρώπη είναι σχετικά συγκρατημένες με εξαίρεση την Πολωνία, που αυτές τις μέρες φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωτευουσών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τον Ιούνιο, η Αθήνα διαθέτει κατά μέσο όρο φθηνά δωμάτια, με την τιμή τους μειωμένη κατά 6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και να αγγίζει τα 90 ευρώ. Δεν συμβαίνει το ίδιο με την Κωνσταντινούπολη, που αν και οι ξενοδόχοι μείωσαν κατά μέσο όρο 8% την τιμή των δωματίων, η τιμή αντιστοιχεί στα 142 ευρώ. Στην Ιταλία, η ακριβότερη πόλη παραμένει η Ρώμη στα 161 ευρώ, ακολουθεί το Μιλάνο στα 143 ευρώ, ενώ στο Τορίνο οι τιμές κυμαίνονται στα 112 ευρώ. Σημειωτέον ότι η μείωση της τιμής των ξενοδοχείων στην Ιταλία είναι της τάξεως του 6-16%.

Επ’ ευκαιρίας της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, στην Βαρσοβία, οι επισκέπτες θα πληρώσουν 132 ευρώ κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση, τιμή αυξημένη κατά 47% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στα ελληνικά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς, αυτά εμφανίζονται ακριβότερα σε σχέση με τον Μάιο. Έτσι, στην Μύκονο, οι τιμές των ξενοδοχείων παρουσιάζουν αύξηση 41% και αγγίζουν κατά μέσο όρο τα 137 ευρώ. Διπλάσια σχεδόν είναι η τιμή στα ξενοδοχεία με 248 ευρώ στην Σαντορίνη με αύξηση κατά 27%. Αντίστοιχη είναι και η μέση τιμή στην Ελούντα της Κρήτης. Στη Λίνδο της Ρόδου, η μέση τιμή δωματίου αυξημένη κατά 32% αγγίζει τα 132 ευρώ. Αυξημένη είναι και η μέση τιμή κατά 19% στην Χερσόνησο στα 76 ευρώ, ενώ στο Ρέθυμνο παρατηρείται αύξηση 11% στα 88 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου