Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

In Tourism, You Need Video. It’s Not So Hard.

I’ve talked before about the need for video to market your small business.

The reason I really like to see tourism businesses like yours have video is for three reasons:

It’s personable. It brings your small business personality to live. Whether you’re friendly, sassy, or full of energy, that’s so easy to convey with video.
It’s experiential. Video offers a lot of tactile sensations at once – you get visuals, you get audio. How many times have you jumped when watching a movie because your brain forgot for a second that it wasn’t real?
It’s a preview. Videos are a clear-cut peek into “this is what you are going to get.”
At the end of the day, if you have a video, you will sway buyers on the fence to choose you. That’s my opinion, but I’m very certain of it.

Here’s a great example video. Notice the following:

Short: it isn’t an epic
Simple: it’s not a Hollywood blockbuster, but it’s professional
Hits the highlights: Notice how it shows the company’s Ideal Customers at the beginning, and then the experience itself, and at the end, when you see him safely arrive at the other end, you get to meet one of the staff that will greet you at the end of your ride. Yes, yes, yes!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τι θέλουν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων το 2020;

Μεγαλύτερη εξατομίκευση, περισσότερη άνεση και πιο πρωτοποριακές εμπειρίες επιζητούν οι μελλοντικοί επισκέπτες ξενοδοχείων, σύμφωνα με έρευνα Fast Future Research, που διενέργησε για την Amadeus με τίτλο «Hotels 2020: Beyond Segmentation».
Η έρευνα προσβλέπει σε μια εποχή, όπου η εικονική πραγματικότητα, το ανταποδοτικό περιβάλλον των επισκεπτών και τα ρομπότ μπορεί να γίνουν καθημερινότητα, καθώς οι επισκέπτες των ξενοδοχείων θα ζητούν ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση, αυξημένη άνεση και πιο πρωτοποριακές εμπειρίες. Ταυτόχρονα, η έρευνα εστιάζει στα νέα μοντέλα ξενοδοχείων που μπορεί να εμφανιστούν, όπως τα ξενοδοχεία στα οποία η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση, ξενοδοχεία κατασκευασμένα σε συνεργασία με πολυτελείς μάρκες, ξενοδοχεία white-label και αλυσίδες ξενοδοχείων catch-all που θα προσφέρουν

Νέο μοντέλο εξατομικευμένων υπηρεσιών

Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο παραδοσιακός τρόπος διαχωρισμού των πελατών θα εκλείψει και θα αντικατασταθεί από σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών και ένα μοντέλο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης. Αυτό θα σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μέλλοντος θα είναι σε θέση να φέρνουν στα μέτρα τους κάθε πλευρά της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας που συμπεριλαμβάνει την τεχνολογία, τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, τα δωμάτια, το ταξίδι, τις τιμές και την επικοινωνία. Πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι μέχρι το 2020 οι επιλογές των ταξιδιωτών θα γίνουν περισσότερο πολυσχιδείς και δυσκολότερες ώστε να μπορούν να διαχωριστούν σε διακριτές ομάδες πελατών.
Παράλληλα, η έρευνα τονίζει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν τα συστήματα τεχνολογίας ώστε οι ξενοδοχειακοί Όμιλοι να προπορεύονται και να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών του μέλλοντος.

Πως θα είναι τα ξενοδοχεία του μέλλοντος

«Μπορούμε να διαμορφώσουμε μια καλή εικόνα για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος. Ιδιαίτερης σημασίας για την κάλυψη των αναγκών των μελλοντικών επισκεπτών θα είναι τα έξυπνα και ανταποδοτικά τεχνολογικά συστήματα που μπορούν να υποστηρίξουν την εξέλιξη των ξενοδοχείων και δεσμευόμαστε πως θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας να απαλλαγούν από τα τεχνολογικά εμπόδια, ώστε να μπορέσουν να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα προκύψουν» δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Hotel IT Jerome Destors
«Αυτό που βλέπουμε είναι μια στροφή από ξεκάθαρα προσδιορισμένα τμήματα πελατών σε περισσότερο πολυσχιδείς ομάδες υπηρεσιών, που θα ωθήσουν τα ξενοδοχεία να δράσουν με τρόπο περισσότερο επικεντρωμένο, προσωποποιημένο, συνδεδεμένο και ενημερωμένο. Η σωστή τεχνολογία θα γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα σημαντικό όπλο για την ανταπόκριση των προσδοκιών των επισκεπτών και την διασφάλιση της διαφοροποίησής τους» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fast Future Research Rohit Talwar
Σημειωτέον ότι η έρευνα περιέχει τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά δεδομένα και βασίζεται σε έρευνα δευτερογενών στοιχείων, συνεντεύξεις με ειδικούς, καθώς επίσης και μια παγκόσμια έρευνα στρατηγικών και επιχειρηματικών μοντέλων για τον κλάδο. Στην έρευνα πήραν μέρος 600 άτομα από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 42% εργάζονται στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Οι online ταξιδιώτες δε μένουν πιστοί σε μια εταιρεία.

Οι Βρετανοί αγοραστές μέσω Internet δείχνουν πολύ μικρή εμπιστοσύνη στα εμπορικά σήματα, όταν πρόκειται για online κρατήσεις διακοπών, με το 90% να χρησιμοποιεί διαφορετική εταιρεία κάθε φορά που πρόκειται να ταξιδέψει, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Η μελέτη της Tealeaf "The ebooker: Understanding how travel customers use the web" ("Κατανοώντας πως οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο"), περιλαμβάνει έρευνα σε 2.000 Βρετανούς καταναλωτές, η οποία εξετάζει τις συνήθειες και τα κίνητρά τους κατά την κράτηση διακοπών online και καταλήγει ότι ο βασικός παράγοντας διαφοροποίησης μιας εταιρείας από τον αντωγωνισμό είναι η παροχή άριστης online εμπειρίας του πελάτη. Το Διαδίκτυο αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο της έρευνας διακοπών και της διαδικασίας κράτησης. Το 37% των Βρετανών ενηλίκων δήλωσαν ότι έκαναν όλη την έρευνα για την επιλογή των διακοπών τους online, ενώ το 26% πραγματοποίησαν online κρατήσεις.

Η έρευνα διακοπών στο Internet μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, γι`αυτό και οι περισσότεροι αρχίζουν την αναζήτησή τους έως και τέσσερις μήνες πριν από την αγορά, επισκέπτόμενοι κατά μέσο όρο τέσσερις διαφορετικά ταξιδιωτικά sites ταξιδεύουν.

Online Bookers διακοπών απαιτούν επίσης την αφθονία της αντασφάλισης, καθώς ξανά τον ιστότοπο τέσσερις παρα τρία περισσότερες φορές πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής να διπλασιάσει τις λεπτομέρειες ελέγχου και να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη στην επιλογή τους. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ιστοσελίδες ταξιδιωτικών ανάγκη να καταστεί σαφέστερη λεπτομέρειες, καθώς επίσης να παρέχουν σαφείς στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να μπορεί να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις των πελατών.

Ακόμη, όσοι κλείνουν online τις διακοπές τους απαιτούν υψηλό επίπεδο διασφάλισης, καθώς επισκέπτονται τον ιστότοπο 3-4 φορές περισσότερες πριν ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους, για ελέγξουν ξανά τις λεπτομέρειες και είναι απολύτως σίγουροι για την επιλογή τους. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ταξιδωτικές ιστοσελίδες πρέπει να καταστούν σαφέστερες όσον αφορά στις λεπτομέρειες, αλλά και να παρέχουν σαφής στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις των πελατών.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παράδειγμα Τουριστικού Μάρκετινγκ

Επί πέντε χρόνια επίσημος χορηγός της Ευρωλίγκας, της σημαντικότερης διοργάνωσης μπάσκετ της Ευρώπης, θα είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, Turkish Airlines.
Το όνομα της τουρκικής εταιρείας θα «φιγουράρει» στον τίτλο της διοργάνωσης, η οποία την ερχόμενη πενταετία θα λέγεται «Euroleague Turkish Airlines». Ταυτόχρονα, θα είναι ο χορηγός του επόμενου φάιναλ φορ που θα διοργανωθεί το Μάιο του 2011 στη Βαρκελώνη. Έτσι, λίγο πριν την αιχμή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, όλη η Ευρώπη (και όχι μόνο) θα «βλέπει»... Τουρκία. Η ίδια εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση ποδοσφαίρου της Ευρώπης, το Euro Cup. Κάπως έτσι, «χτίζουν» το brand name της Τουρκίας και του τουρισμού της οι γείτονες. Οι οποίοι παίζουν μεγάλη «μπάλα» στο μάρκετινγκ.

*Σε αντίθεση με τους δικούς μας που την έχουν χάσει...

Παράξενο Ξενοδοχείο

Ψάχνοντας το Νέμο
Poseidon Undersea Resort (Νησιά Φίτζι)

Από τις αρχές του 2009, οι επισκέπτες των νησιών Φίτζι έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν... υπό τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο αυτό είναι “βυθισμένο” 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και το 70% των σουιτών είναι υπενδυμένο με ειδικές τζαμαρίες για να μπορεί ο επισκέπτης να έχει ατελείωτη θέα στο βυθό. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να ταΐσεις τα ψάρια, ακόμα και τη νύχτα, εφόσον έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ορατότητα.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Οι καλύτερες προσφορές Διαμονής σε όλο τον κόσμο στο www.Stay-Offers.com. Μείνετε και Κερδίστε!

Το Stay-Offers.com δημιουργήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση και μόνο των ειδικών προσφορών , προσφορών της τελευταίας στιγμής, προσφορές προκρατήσεων, σε ένα αποκλειστικό ιστοχώρο Προβολής-Διαφήμισης με άμεσο στόχο μας την κάλυψη της πληρότητας, των Επιχειρήσεων Διαμονής όλων των μορφών, όλων των κατηγοριών, και όλων των μορφών τουρισμού, με πολύ μικρό κόστος σε όλο τον κόσμο.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει την ειδική προσφορά που τον ενδιαφέρει, να επικοινωνήσει άμεσα με τον υπεύθυνο του καταλύματος-επιχείρηση, να διευκρινίσει οτιδήποτε αφορά την προσφορά και γενικότερα το κατάλυμα-επιχείρηση, και να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της κράτησης σε άμεση προσωπική επικοινωνία με την επιχείρηση, και έτσι τελικά να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων για τις διακοπές του ανά τον κόσμο.
Βρείτε λοιπόν στο Stay-Offers.com, επικοινωνήστε προσωπικά και εξοικονομήστε από τις μοναδικές και αποκλειστικές προσφορές Διαμονής σε όλο τον κόσμο.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Booking-World.com Doing Business on “Niche” Markets

What Is a “Niche”?

Let’s get down to business and define just what the term niche means. It sounds like kind of a fancy French term (which it is). It sounds like it rhymes with riche, as in nouveau riche (which it does). And while the nouveau riche (the newly rich) are often made fun of, it is better to be nouveau riche than never riche at all! The word niche brings to mind something small. Something manageable. A realm in which you can build your business and avoid many of the pitfalls waiting for any entrepreneur. And so a niche business is…what, exactly? Simply stated, it is a business created to profitably serve the needs of a niche market. And doesn’t that sound like where you want to be?

Why Niche?

What’s so great about starting and running a niche business? Business is business, right? After talking with hundreds of businessowners we’ve come up with some compelling reasons why you, too, should niche and get rich. v You’ll stand a great chance of succeeding. Now that is a big claim to make. Why should a niche business be any likelier to succeed? Because you are positioning yourself as a bigger fish in a smaller pond. With that comes greater market power and with greater market power comes greater stability, pricing power, and profitability, and a more loyal customer base. You aren’t as exposed to the whims of the economy, nor to those of the competition.

  • It will be easier to find customers. Easier? Why? Because the tighter your niche, the better you will be able to capture customers, focus on their needs, and meet those needs. The customers you capture will be the right customers—ones you can do business with over and over again.
  • You’ll have less competition. A famous American general maintained that the secret to winning is to “get there firstest with the mostest.” You’ll be the first to serve your niche and should therefore capture the largest market share. Market leaders control markets so long as they preserve their advantage. They are the first to respond to trends, set the pace on product and service deployment, and set the terms on price. Isn’t that where you want to be? You understand the market and lead the way in meeting its needs—creating what Warren Buffett would call a “moat” around your business and protecting it against competition as long as you stay in touch with your niche. Competition may happen, but you’ll have a leg up, especially in the beginning.
  • You’ll make more money. Not only will you have more control over pricing and profit margins in your business, some operating expenses will be lower too. With a captive niche less will be spent for promotion and advertising to acquire new customers and preserve market share. Word-of-mouth is a powerful advertising tool in a well-defined niche.
  • You’ll be able to do it over and over again. Once you’ve built one successful niche business and understand the thought process behind it, what is to stop you from using that same knowledge to build a similar business that serves a slightly different niche? Or to add products and services to more profitably serve the existing niche? Such crossover niching works well—to identify new products and services to serve your existing niche or find new niches receptive to your current products and services. Online entrepreneur John Drummond and his wife, Amy, founded Unicycle.com, and quickly built a successful business shipping unicycles to customers around the world. “Now that I know how to build a Web site that caters to a specialized niche, I’m on the lookout for more ideas. Ideally I’d like to have five different niche Web sites, each pulling in a million dollars a year,” says John. Maybe accident and health insurance is a good “crossover” product to introduce to the unicycle niche? More seriously, t-shirts, bumper stickers, and other “ephemera” would work, and who’s to say unicycles couldn’t “cross over” to the extreme sports, scooter, and skateboard crowd?
  • You won’t be caught off guard by market changes. In many niche businesses you are the perfect target customer; when your interest or needs shift or change, you’ll know your customers will soon be shifting as well. Large corporations run from remote headquarters offices are the last to hear their customers have changed, defected, or otherwise moved on. But if you run a store for middle-aged surfers because you are a middle-aged surfer who didn’t feel comfortable buying in an atmosphere designed to appeal to young boys, you will be smack dab in the thick of things. And when your customers start looking for bright green shirts instead of pale yellow ones, you’ll know it immediately. As a niche business owner, you will be nimble and swift. Just as in the example above, you will be able to quickly adapt to changes in your niche. A niche seller of ethnic cooking ingredients will be able to adapt much faster and more favorably than a supermarket to the latest cooking trends.
  • It is often easier to get financing for a niche business. A lender who thinks you understand your market and are well positioned to serve it profitably is more likely to invest in you than another “me too” business and business plan.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανερχόμενος γαστρονομικός προορισμός λόγω κρασιού η Ελλάδα

Όπως επισημαίνεται, καθώς αυξάνεται η εκτίμηση των Αυστραλών απέναντι στο καλό φαγητό και κρασί, αυξάνεται και το ενδιαφέρον τους για γαστρονομικές εμπειρίες σε μη αναμενόμενους προορισμούς.

Η Κάρεν Ριντζ, ιδιοκτήτρια του εξειδικευμένου ταξιδιωτικού πρακτορείου «Food and Wine Travel», υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη και δυναμική αγορά και ότι οι ταξιδιώτες δεν αναζητούν μόνο το καλό φαγητό, αλλά ενδιαφέρονται για την όλη εμπειρία που συνδέεται με το φαγητό, όπως η παραγωγή των υλικών και η προετοιμασία του.

Σύμφωνα με την κ. Ριντζ, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι δημοφιλείς γαστρονομικοί προορισμοί, αλλά η ίδια αναμένει ότι θα αναδειχθούν και η Αυστρία, η Ελβετία, η Κροατία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται επίσης, η οινοπαραγωγή στην Ελλάδα είναι πολύ υποτιμημένη, ενώ διαθέτει πολύ διαφορετικές ποικιλίες σε σχέση με την Αυστραλία.

Αφιέρωμα στο ελληνικό κρασί φιλοξένησε και η εφημερίδα «The Age», με την υπογραφή της Τζέιν Φάουλκνερ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον παραγωγό Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Η Φάουλκνερ αναφέρεται στη ρετσίνα, στην οποία αποδίδεται το κακό όνομα των ελληνικών κρασιών στο εξωτερικό, «εξαιτίας του γεγονότος ότι συχνά παρασκευάζεται λανθασμένα», σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο.

Αλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας κάνει λόγο για την καλλιέργεια των ελληνικών ποικιλιών Ασύρτικο και Ξινόμαυρο εκτός Ελλάδος. Το μεν πρώτο καλλιεργείται στην Αυστραλία από το κτήμα Τζιμ Μπάρι (Jim Barry) στην περιοχή Κλερ Βάλεϊ (Clare Valley) έπειτα από πρόσφατη αγορά κλημάτων από τη Σαντορίνη, ενώ το δεύτερο καλλιεργείται στην Κίνα, με την πιλοτική συνεργασία του κτήματος Κυρ-Γιάννης με την κινέζικης κρατικής ιδιοκτησίας εταιρεία Mogao.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Word-of-mouth in digital communities (social networks)! : Thomas' site

Word-of-mouth in digital communities (social networks)! : Thomas' साईट

Why is word-of-mouth different now?

Today, people are organized in social networks and can take action together. They can discuss isolated instances of bad customer experiences and place them in context. Thus, they express concerns and dissatisfaction more loudly than they have ever been able to. What is more, they can take action to challenge business activities and people in power. In the digital environment, the voice of a few can inspire and reach many. The facilitated (and constant) flow of information among different social networks makes the voice of every single customer that much stronger. This is where customer evangelism becomes critical.

The fact that the customer’s voice has gotten louder shouldn’t scare you. On the contrary, it should motivate you to be a better marketer. It highlights the idea that if your customers are happy, they will share satisfactory experiences with a broader social network and earn you more followers.

In fact, people who share positive emotions tend to have a larger following. (Tweet this)This premise is backed up by HubSpot’s social scientist Dan Zarrella’s analysis of over 100,000 Twitter accounts. Negative remarks, which included negative feelings and morbid comments, belonged to people with smaller reach.

Positive Comments Are Shared More Often

Positive remarks, on the other hand, are exchanged a lot more frequently. Zarrella’sresearch of linguistic content shows that positive comments are the second most shared item among Facebookusers. So how do you take advantage of this phenomenon? By encouraging your customers to become marketing evangelists.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Characteristics of Bad Customer Service.

This post, the Ten Characteristics of Bad Customer Service, is a great checklist to pass around to the team just as a reminder of those negative customer service behaviors that we all trip over – usually unintentionally.

In customer service, it only takes one negative incident to lose a client for life. In this article, we will take a look at ten common characteristics of bad customer service with the purpose of showing alternatives that would serve customers much more efficiently and positively.

1. Failing to greet customers when they walk in the door.
A customer that is not acknowledged upon entering your business will not feel like the valuable commodity that they are.

2. Hanging up on an angry customer.
No one likes being yelled at, but disgruntled customers sometimes need time to vent before dealing with their concerns in a rational manner. If the customer becomes abusive, get a manager. Never hang up on a customer.

3. Eating in front of customers.
No one wants to watch someone eat their lunch – or even a mid-morning donut. Leave the food for the break room and keep your mouth clear for talking to your customers.

4. Putting a call on hold without asking first.
It is a simple courtesy to ask before putting someone on hold. In addition, you are less likely to have the customer hang up in frustration when the elevator music starts to blare.

5. Avoiding eye contact with a customer.
When you are talking to someone, you want to know that other person is listening to what you say. Customer service representatives who do not make eye contact look rude at best, and downright shifty or dishonest to others.

6. Socializing with other employees when customers are present.
Customers do not care to hear about your plans for Friday night. Unless you are asking a question about your customer’s business specifically, stop all personal conversations until there are no customers in the vicinity.

7. Forgetting to use common courtesies.
“Please” and “thank you” are mainstays in customer service. Unfortunately, they are not used nearly as often as they should be. Common niceties exude professionalism, as well as courtesy, and should be used without fail.

8. Yelling at a customer.
Let the customer vent and then deal with their complaint in a calm, rational manner.

9. Using technical jargon when talking to customers.
You do not need to talk down to your customers, but it is helpful to use language they understand when explaining company policies and procedures. Leave the technical jargon for your coworkers.

10. Complaining about the company to customers.
There are no exceptions to this rule. There is never an appropriate time to bad-mouth your own company to a customer. This could potentially cost your company money or even lose the customer altogether.

Bad customer service is prevalent today, but it is not hard to overcome. By studying the bad, you can replace it with stellar service that will boost your customer base and your profits.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Video Marketing.

Hotel video content has been around a few years in an attempt to sate the seemingly ceaseless craving for information by online shoppers before booking a hotel room.

As a medium it arguably offers considerably more than static web pages and even virtual tours by providing a truly authentic peek into a hotel's facilities with a nice scale of depth unmatched by photos or most virtual tours and is best integrated into the homepage of a hospitality facility.

However, the number of hotel websites incorporating video remain relatively small and hoteliers would do well to take note of a recent survey by emarketer which found that by 2014 "77% of US Internet users will be watching online video content at least monthly".

And demographics show that it is Gen Y, a key market for hotels beginning in the near term, that is a big follower of online video viewing, most of whom have gone beyond snack-size clips to adopt full-length TV and movie viewing on the Web.

Marketers in other industries such as retail are taking note. In the recently concluded Internet Retailer 2010 Conference and Exhibition in Chicago noted that retailers have begun adding "videos to their sites" and they have found "that videos boost sales conversion rates and reduce abandoned shopping cart and product return rates."

Small hotels and hotel companies daunted by the cost of producing high quality video content can take heart from an interesting case study highlighted at the Internet Retailer conference where an industry minnow, BeautyChoice found that "there were people on YouTube doing makeup videos that already had large followings. The company chose to use those clips and and formed relationships with those YouTube "celebrities".

Of the top 50 retailers in the US who are offering some form of video on their websites skyrocketed the ratio moved up from 18% in 2008 to 68% in 2009 according to a Forrester Research study, “Online Retailers’ Adoption of Online Video Content Is Ahead of Consumers’ Preferences.”

Video SEO is also on the rise and ranking techniques include the incorporation of a "video site map" which enables Google to grab descriptive information of a video such as title and duration, Along those lines a company called Truveo has launched a video search app on Facebook that will allow users to browse the company's database of more than 500 million videos and share clips with friends.

A search of "New York Hotels" for example reveals an interesting list of hotels but few, if any, are actively marketing their hotels. The industry would do well to ramp up the pace of video content to keep up with consumer demand for that medium.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Online Κρατήσεις Ξενοδοχείων με το Booking-World.com

Κάτι καινούργιο συμβαίνει στο χώρο των online ξενοδοχειακών κρατήσεων αυτές τις ημέρες! Σε περιόδους κρίσης είναι που εφαρμόζονται οι πρακτικές και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε ένα χώρο, μάλιστα, με ιδιαίτερο ανταγωνισμό. To Booking-World.com σύστημα online κρατήσεων για ξενοδοχεία, δεν είναι ακόμη ένα site για εύρεση ξενοδοχείων αλλά ένα σύστημα διαχείρισης διαθεσιμοτήτων με απ' ευθείας πώληση των δωματίων από τα ξενοδοχεία και πληρωμή απ' ευθείας στο ξενοδοχείο χωρίς επιβαρύνσεις.
Στο σύστημα αυτό, το ξενοδοχείο δημοσιεύει τις διαθεσιμότητες (δωμάτια) όπως επίσης και τις τιμές για κάθε ένα από αυτά. Λόγω του ότι δεν υπάρχει παρέμβαση ή προμήθεια στις τιμές και στις διαθεσιμότητες από το σύστημα, δεν γίνεται επιβάρυνση με extra κόστος για τον τελικό πελάτη. Επίσης τα ξενοδοχεία μπορούν να μειώνουν τις τιμές των δωματίων σε νεκρές περιόδους ή χαμηλής ζήτησης, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερους πελάτες. Ο πελάτης πληρώνοντας απ' ευθείας στο ξενοδοχείο δεν έχε επιπλέον επιβαρύνσεις στις τιμές που πληρώνει με αποτέλεσμα επιπλέον κέρδος.
Ο ρόλος του συστήματος είναι να προωθεί τις διαθεσιμότητες των ξενοδοχείων και να διαφημίζει την ύπαρξή του σε διάφορα μέσα (online και offline) και να εμφανίζει τα δωμάτια των ξενοδοχείων στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό οθονών ταξιδιωτών. Αυτός είναι και ο λόγος της χρέωσης κατά την εγγραφή ενός ελάχιστου αντιτίμου - ετήσιας συνδρομής - των 50€.
Με την μικρή αυτή επένδυση, ένα ξενοδοχείο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Invest in the Direct Online Channel.

Hoteliers need a robust Direct Online Channel Strategy, accompanied by adequate marketing funds, to be able to take advantage of the steady growth in the Internet channel and the shift from offline to online bookings in hospitality (due to declining GDS and voice channels). Hoteliers must carefully employ ROI-centric initiatives including website redesign, website optimization and SEO, paid search, email marketing, online display advertising and sponsorships, mobile marketing and proven social media initiatives.

Even in this economy, you should not decrease or eliminate your hotel Internet marketing budget. The Internet, and especially the direct online channel, is the only growth channel for hoteliers and the only “light at the end of the tunnel” in this environment. As indicated above, even in these difficult times we see significant ROAS and ROIs from the Internet marketing campaigns we run for our clients.

Market researchers envision growth rates in online travel as high as 11% in 2010 as projected by eMarketer. The online channel, and especially the direct online channel, provides hoteliers with the only viable option for any growth during these trying economic times.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

The Importance of OTAs

I recently conducted a revenue management workshop for front office and reservations teams, and as always found it an enjoyable and enlightening experience. There’s that moment when light bulbs begin appearing all over the room and the energy level rises as everyone becomes engaged in the discussion. On this occasion, the topic that excited the masses was, of all things, distribution channels.

The exercise was a simple one. I listed each distribution channel and the costs associated with a reservation through that channel. Then we applied the same reservation to each channel and as a group calculated the net profit received by the hotel. The lesson? Reservations that look the same are definitely not created equal.

By prioritizing the hotel’s preference for reservation booking channels, from on site reservation calls to branded website and on down through the GDS and their associated fees to the OTAs and their commissions of anywhere from 17% – 30%, we gave the front lines the knowledge they needed to guide customers to the property’s preferred channels.

After that epiphany, the focus quickly turned to the OTAs (or IMMs, or TPIs, or whatever they’re being called this week.) Unlike many hoteliers, I have no issue with OTAs. They have a role to play in many markets. When I hear complaints from hotels about OTAs and drill down on the issue, more often than not the problem lies with the hotel’s handling of the OTAs, not the channels themselves.

I recommend a simple exercise to resolve OTA angst.

Consider both current and future market conditions, and identify the OTAs’ importance to the overall success of your property. As they are usually one of the lowest profit channels, they should be pretty low on your totem pole, accepted only after the room night needs of your more profitable segments have been addressed. Calculate how much demand you anticipate from your more valuable (less expensive) channels, then any remaining rooms can be allocated toward OTAs. Does that allocation end up at less than 20% of hotel room revenues? Less than 10%? In markets running extremely low occupancy, they may represent 50% or more of your revenue opportunity, but most urban markets have a base of corporate and group travel, and perhaps still some loyal leisure, that make the OTAs a lower priority.

Now we come to the part where many hotels make their mistake. Effort versus impact. If the OTAs ideally provide only 10% of your room revenues, they should be receiving no more than 10% of your revenue management efforts. Do not allocate your attention to OTAs based on how much attention they demand, because this channel has market managers dedicated to being “in your face” 365 days a year. They barrage you with emails about parity issues or lack of inventory. They have hundreds of special “sale opportunities” for you to participate in if you respond immediately. They will demand all of the time your revenue team has, and it is the hotel’s responsibility to ensure they don’t receive it.

This week I received an email from an OTA market manager requesting a call with me. I knew what she was calling about and responded by email with a short story on her concern. I completed the email with a polite decline of the call, explaining that I adhere to a strict 80/20 rule and her business falls into the latter category. I can generate far more revenue focusing on my volume corporate and group business, even though they don’t harass me on a daily basis, than I can attain responding to every request for attention from an OTA.

She was good enough to admit she agreed with me and there will be no phone call.

So far this year I’ve pulled properties out of four OTAs that sent threatening notes if we didn’t pay more attention to them. The revenue we’ll receive from adding focus to our most valuable channels will more than offset any losses from pulling out of those low-producing, high maintenance OTAs. But I’ve also increased focus on specific OTAs in specific markets with great success. Your market managers are there when you need them. It’s your job to remember when you don’t.

If your hotel team spends any time complaining about OTAs, it is likely doing something wrong. If the complaint is about the high commission of OTAs, they aren’t being managed to provide incremental revenue rather than deliver existing business to you at a high cost. If the complaint is about how much time they require, stop giving it to them.

The Reality of Today’s Hotel Management

In my travels over the past decade I have heard one universal message from hotel General Managers. With all the reporting requirements mandated by owners and corporate management, there is no longer time to interact with front line associates, let alone clients. Somehow delivery of the guest experience has been put on the back burner as a hotel management priority.

Back in the old days, a hotel leadership team was just that. Members could name every associate in the Housekeeping department, knew every special event taking place on property in the next seven days, and literally established the personality of the hotel. You could always find a member of the management team in the lobby, shaking hands and kissing babies in a Clintonesque display of goodwill. It was a comforting reminder to guests that everything was under control.

Today, with stakeholder demands consuming a greater share of time and energy, there are members on hotel leadership teams that wouldn’t know where to find the Housekeeping department, let alone name someone in it. Increased pressure to improve share increased reporting requirements, which decreased opportunities to play “lobby lizard.” Every email demanding an explanation of the most recent forecast increases time spent justifying results and decreases time spent achieving them.

I say it’s time to get honest with ourselves and restructure the hotel management team to accurately describe the positions today.

Effective immediately, I propose the General Manager be re-titled as Senior Director of Stakeholder Appeasement. The Director of Operations is now the Director of Guest Appeasement. All other Director titles have evolved as well. Human Resources is now Legal Mitigation, Sales & Marketing is now Third Party Internet Management, Revenue Management is now Report Generation, and Finance is Financial Systems Maintenance. The Directors of Rooms and Food & Beverage get to keep their existing titles with the words “Cost Control” added to the end.

Now there’s a wake up call. Everyone with new titles that reflect their current job responsibilities, but don’t necessarily match their talents. But all hope is not lost.

I can’t imagine sustaining this trend; the quality of the guest experience can’t continue to lose out as other demands dominate the hotel leadership’s time. Nor is it likely that reporting requirements and emphasis on EBITDA is going to ebb into a supporting role. The solution moving to the forefront appears to be outsourcing non-operational functions.

The Human Resources function has been outsourced by hotel companies for years. Many independent properties have gone the route of outsourcing the marketing function, and now revenue management is getting into the act. Not only can it be more economical to retain Marketing and Revenue Management from a third party supplier, but doing so relieves the property of a time-consuming administrative burden. It seems feasible Finance may not be far behind. Is it really necessary for each property to have Finance onsite? With larger hotel companies moving even their sales teams to off-site clusters, it’s possible hotels will gradually evolve to have only the operations team onsite. This would ensure the hotel focus stays where it belongs.

Service delivery.

There’s a future we can all look forward to.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Οι καλύτερες προσφορές Διαμονής σε όλο τον κόσμο στο www.Stay-Offers.com. Μείνετε και Κερδίστε!

Το Stay-Offers.com δημιουργήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση και μόνο των ειδικών προσφορών , προσφορών της τελευταίας στιγμής, προσφορές προκρατήσεων, σε ένα αποκλειστικό ιστοχώρο Προβολής-Διαφήμισης με άμεσο στόχο μας την κάλυψη της πληρότητας, των Επιχειρήσεων Διαμονής όλων των μορφών, όλων των κατηγοριών, και όλων των μορφών τουρισμού, με πολύ μικρό κόστος σε όλο τον κόσμο.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει την ειδική προσφορά που τον ενδιαφέρει, να επικοινωνήσει άμεσα με τον υπεύθυνο του καταλύματος-επιχείρηση, να διευκρινίσει οτιδήποτε αφορά την προσφορά και γενικότερα το κατάλυμα-επιχείρηση, και να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της κράτησης σε άμεση προσωπική επικοινωνία με την επιχείρηση, και έτσι τελικά να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων για τις διακοπές του ανά τον κόσμο.
Βρείτε λοιπόν στο Stay-Offers.com, επικοινωνήστε προσωπικά και εξοικονομήστε από τις μοναδικές και αποκλειστικές προσφορές Διαμονής σε όλο τον κόσμο.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η πορεία του αγροτουρισμού στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, τα στοιχεία από το κέντρο κρατήσεων του δικτύου αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα: μέχρι το τέλος Μαρτίου (και φυσικά πριν τα προβλήματα και τις ακυρώσεις που δημιούργησε το ισλανδικό ηφαίστειο) οι κρατήσεις από την ευρωπαϊκή και την διεθνή αγορά εμφανίζουν άνοδο της τάξεως του 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, ενώ το ενδιαφέρον για διακοπές στη χώρα μας παρέμεινε αμείωτο ακόμα και κατά τη διάρκεια της "ηφαιστειακής κρίσης".

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την πορεία του αγροτουρισμού στην Ελλάδα προκύπτουν και από τις στατιστικές κρατήσεων του δικτύου Guest Inn. Οι στατιστικές αφορούν το 2009, το οποίο ήταν μια δύσκολη χρονιά επηρεασμένη από την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που προέρχονται από το κέντρο κρατήσεων του δικτύου Guest Inn, αρκετές περιοχές της Ελλάδας παρουσίασαν αύξηση στις κρατήσεις του 2009 σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2008. Συγκεκριμένα η Πελοπόννησος παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 5%, η Στερεά Ελλάδα μια αύξηση της τάξης του 2,5%, ενώ στις Κυκλάδες η αύξηση φτάνει στο 3%.

Όσον αφορά τις κρατήσεις ανά εθνικότητα, η Γαλλία παραμένει η κύρια αγορά του ελληνικού αγροτουρισμού με ποσοστό 75% το οποίο παραμένει σταθερό τα τελευταία χρόνια. Στις κρατήσεις του 2009 υπήρξε για πρώτη φορά κίνηση από τις ΗΠΑ με ποσοστό που φτάνει το 3%.

Στις προτιμήσεις του κοινού η Ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη με ποσοστό 59% (έναντι 55,5% το 2008). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κρήτη με ποσοστό 23,20%. Σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια το ποσοστό προτίμησης στα καταλύματα που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα παρουσιάζει μικρή άνοδο. Ωστόσο η μικρή διαφορά (45,17% βουνό – 54,83% θάλασσα) δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι για τη συγκεκριμένη αγορά η διαμονή κοντά στη θάλασσα δεν αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής προορισμού. Η μέση διάρκεια διαμονής ανά κατάλυμα παραμένει ανοδική από το 2005 και είναι ικανοποιητική.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι το 60% των κρατήσεων για όλο το 2009 έγινε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, γεγονός που επιβεβαιώνει την διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη πελατεία προγραμματίζει από νωρίς τις διακοπές της και αποφεύγει τις κρατήσεις της "τελευταίας στιγμής".

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Γιατί οι πελάτες επιλέγουν να μείνουν σε lifestyle hotel;

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ξενοδόχοι ερωτήθηκαν γιατί οι πελάτες τους επιλέγουν να μείνουν σε lifestyle hotel. Απάντησαν ότι μεταξύ των λόγων είναι το πάρα πολύ καλό σέρβις και η ευκαιρία να μείνουν σε μονάδες με πολύ στυλ, ενώ παράγοντες όπως η δυνατότητα απομόνωσης και οι μικρότερες και πιο «ζεστές» μονάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους. Επίσης, οι πελάτες αναζητούν και μια καλύτερη σχέση τιμής - υπηρεσιών και τους αρέσει να τους αναγνωρίζουν και να τους εκτιμούν.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Η Τουριστική Ανάπτυξη της Ίμπιζα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ατμοσφαιρική μουσική chill-out έχει αρκετές από τις καταβολές της στην Ιμπιζα,αφού συνάδει με ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.Επίσης μερικές από τις διασημότερες ντισκοτέκ στον κόσμο όπως οι «Αmnesia», «Space»,«Ρrivilege» κ.ά.βρίσκονται στο νησί και υπό την καθοδήγηση διασήμων DJ,π.χ.Τιέστο,Βαν Ντάικ,διοργανώνουν parties και θεάματα που απογειώνουν τη διασκέδαση.Η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της Ιμπιζα άρχισε στη δεκαετία του ΄60,όταν το νησί έγινε διάσημο επειδή υπήρξε το μέρος όπου συγκεντρώθηκε το κίνημα των «Παιδιών των λουλουδιών» και των χίπηδων.Αυτό παρακίνησε πολλούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να μετακομίσουν στο νησί,με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια έντονη καλλιτεχνική άνοιξη σε όλα τα είδη των τεχνών,προσελκύοντας συνεχώς όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών,που αγγίζει σχεδόν τα 2 εκατ. κάθε χρόνο. Η έντονη νυχτερινή ζωή και η κοσμοπολίτικη αύρα είναι το μεγάλο ατού της Ιμπιζα.Παράλληλα,τα τοπία και οι οικισμοί της,που είναι ένας συγκερασμός ευρωπαϊκής και βορειοαφρικανικής κουλτούρας και φύσης,μαζί με τη βοήθεια του εύκρατου μεσογειακού κλίματος,καθιστούν το νησί ιδανικό προορισμό και για τους ανθρώπους που προτιμούν τις χαλαρές διακοπές.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

"Πράσινος Τουρισμός" ΕΠΑΝ II (ΕΣΠΑ)

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Το Πρόγραμμα αποτελεί μια επιμέρους παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ.ΑΝ. ΙΙ και στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.

Στο πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» εντάσσονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ:

Η επιδότηση των επιχ/σεων που θα ενταχθούν στη δράση φτάνει έως και το 45%, ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης.

Τα όρια του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού είναι από 15.000€ έως 400.000€ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

• Η επιχείρηση να ασκεί δραστηριότητα στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας
• Η δραστηριότητα της επιχείρησης να ανήκει στους επιλέξιμους κλάδους του Τουρισμού
• Να έχει έναρξη από 1/1/2008 και πριν
• Το ύψος του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου δεν ξεπερνά το μέσο όρο του κύκλου εργασιών την τελευταία διετία διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες
• Ύπαρξη τεκμηριωμένης ιδίας συμμετοχής τουλάχιστον 25% ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ:

• Διαμόρφωση Κτιριακών εγκαταστάσεων
• Δαπάνες Βελτίωσης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (πχ αξιοποίηση ΑΠΕ, αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού, θερμότητας κτλ)
• Συστήματα Εξοικονόμηση Ύδατος
• Δαπάνες Πιστοποίησης Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
• Δαπάνες Προβολής και Προώθησης
• Δαπάνες Συμβούλων (π.χ. Διαχείριση Έργου, έρευνα αγοράς κτλ)
• Κόστος Αδειοδοτήσεων
Καταληκτική ημέρα υποβολής: 10/9/2010

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Αλλά πως γίνεται η μεταπήδηση από το Greek Souvlaki&mousaka στη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία; Η "γεύση της χώρας μας είναι σαν την χώρα μας", ένας συνδυασμός από το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Και η ελληνική γαστρονομία έχει υποστεί πολύ σημαντικές αλλάγές την τελευταία δεκαετία. Ίσως πρόκειται και για μια ανάγκη που γεννιέται, να απεγκλωβιστεί δηλαδή από τις αμιγώς παραδοσιακές συνταγές και να προτείνει κάτι καινούριο στην εμφάνιση των πιάτων. Το οποίο θεωρείται πως έχουμε πλέον καταφέρει χάρη στους εξαιρετικούς μας Σεφ, που συναγωνίζονται επί ίσοις όροις αρχιμάγειρες του εξωτερικού.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ασύρματη Παραγγελιοληψία«Μονόδρομος» για την ανάπτυξη της επιχείρησης

Ολοκληρωμένη λύση μηχανογράφησης για χώρους εστίασης
Η μηχανογραφική λύση για το χώρο της εστίασης είναι απόλυτα αποτελεσματική γιατί θα:
- Αυξήσει την παραγωγικότητα του προσωπικού.
- Οργανώσει καλύτερα την επιχείρηση.
- Ελαχιστοποιήσει τα λάθη.
- Βελτιώσει τη φήμη της επιχείρησης.
- Αυξήσει τους πελάτες της.

Πλεονεκτήματα
Ενιαία λύση μηχανογράφησης για όλη την επιχείρηση εστίασης
Μηχανογραφούνται και επικοινωνούν όλα τα τμήματα της επιχείρησης. Τα ταμεία, η παραγγελιοληψία, η κουζίνα, το bar, τα τραπέζια και συγχρόνως το back office με την αποθήκη, τις αγορές, τους πελάτες, τη λογιστική διαχείριση, παρακολουθούνται σε μια κεντρική βάση δεδομένων.
Αμεση λειτουργία
Ελαχιστοποίηση του χρόνου εγκατάστασης και εκμάθησης, επιτυγχάνοντας τη γρηγορότερη δυνατή έναρξη χρήσης της εφαρμογής κάτω από πραγματικές συνθήκες.
Συνολική λύση με hardware
Η λύση είναι συνολική λύση μαζί με το hardware: POS (οθόνη αφής), Pocket pc (για παραγγελιοληψία, εκτυπωτές για κουζίνα και επιλογής ανάμεσα σε φορολογικούς εκτυπωτές ή φορολογικούς μηχανισμούς ή ταμειακές μηχανές).
Απόλυτη προσαρμοστικότητα
Πλήρως παραμετρική εφαρμογή, που εύκολα προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες κάθε επιχείρησης εστίασης, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ιδιαιτερότητές της.

Room Keys and Security.

Control of guest room keys is one of the cornerstones of what hotels must do in order to provide the safety our guests have a right to expect under common law.

We, as hoteliers, have an obligation to take reasonable care that our guests will be safe in their rooms from intrusions by people who may have room keys.

The following policies should be considered by all hoteliers who do not have key-card lock systems:

1. Room keys must not have any form of tag which identifies the hotel or key blank which is particularly unique among the surrounding area's hotels. No key tag at all is preferred.

2. Keys mustn't have the room number on them. Keys must be identified by a numeric or alpha code. That code cannot, in any way, directly correspond to the building or room numbers.

3. When keys are given to guests at registration the guest's room number must not be said aloud if there are others in hearing range. Room numbers should be shown to the guest in writing with a reminder that they should note it if a guest check-in packet is not used. Explain to the guest that the coding system is for their protection.

4. Guests should be asked for their room keys at checkout by the Guest Service Agents (GSAs). Hotel employees, particularly Housekeeping and Bell staff, who see guests who are obviously in the process of leaving the hotel for the final time (taking their luggage out) should ask guests if they have returned their room key. This is also a good time to thank them for staying with you and make other pleasantries.

5. Room attendants and others who find keys in guest rooms or elsewhere should place them in their pockets or in the locked key boxes provided, not on their carts where they are accessible to others, and turn them into their supervisor to be returned to the Front Desk.

6. All section masters, room masters grand masters and emergency masters, (normally kept in a safety box) should be signed out each time they are taken and their return noted. All of the keys should be stamped "DO NOT DUPLICATE." Persons who carry these keys should be spot checked to insure they have them on their person. The inspection is logged in the front office log.

7. A record must be kept of how many keys are made for each room and when they are made. This record must be reviewed on a weekly basis by the General Manager. The General Manager must initial and date the key making log each time s/he reviews it.

8. If indicated as a result of this review, the General Manager must instruct the maintenance staff either to rekey the lock or to exchange room locks around within a housekeeping section in order to save the expense of rekeying the lock.

Numbers on keys must be adjusted accordingly and overstamped until the old number is illegible and the new number stamped nearby if locks are swapped in a section. As a standard practice it is recommended that some locks in a section be moved quarterly.

9. A log must be kept of all lock swaps and rekeyings.

10. If a section master is lost under circumstances which may result in our guests being at risk, the entire section should be rekeyed. If you rekey a section consider also rekeying to a new grand master and emergency master so that you are in effect beginning a phased rekeying of the entire hotel if it has been some time since this was done.

11. If a master key or emergency key is lost under any circumstances it must be reported to the owner or corporate offices immediately by the General Manager. After the circumstances are discussed, they can decide whether the entire hotel should be rekeyed.

12. As an additional step, the General Manager or somebody s/he delegates the responsibility to must cross index all incidents of theft, missing property, damage, etc. as follows:

* Room Number or Location. (Watch out for locks that have been moved.)
* Names of potentially implicated employees (usually more than one). You may discover that room thefts never occur when so and so is off or regardless of the room number so and so was working in maintenance or housekeeping.

Remember, you want to do your best to protect your guests by anticipating potential problems and want to protect your business by taking "reasonable and prudent care" and documenting your actions.

A Hotel Butler, A New Lifestyle Performer?

A Hotel Butler, A New Lifestyle Performer?

The first time that the concept of life style appeared was in 1939, when it was deemed in sociology a life style is the way in which a person or a group of persons live. A person’s life style reflects his way of life and is determined by all different variables and demographic, economical, cultural, social and internal elements. Every consuming decision taken by the individual will reinforce or partially change his life style.

When a guest chooses some hotel it is mainly due to, among other aspects, the fact that there exists a concordance between what the hotel is offering and his life style. This selection is mostly an expression of his individual personality, so as, the narrower is the breach between the relations –services offered /guest life style-, the more identification of the guest with the hotel will be achieved, thus, influencing his loyalty.

When a guest arrives to the hotel the most important luggage to unpack is the one bringing his life style. The fundamental task of the Hotel butler is to discover, decipher and reproduce this life style when assisting the guest. The Hotel butler must pay special attention to all elements regarding the guest life style, his personal relations, consuming habits, dressing, attitudes, values and environment vision, etc.

The identification and classification of the style life of every guest will ease to make their segmentation and creation of service strategies, in order to satisfy their wishes and demands. Relationship established when giving individual attention to the guests allows the adjustment of the services offered to the parameters of each life style.

Individual attention from the Hotel butler allows characterizing and segmenting the guests according to their life style. The Hotel butler also guarantees the continuity of the life style which brings the guest when arriving to the hotel. When assisting the guest in an individual way the Hotel butler will get to know all the attributes which make his life style.

The life style of a guest will influence his behaviour during his stay at the hotel. It will also determine the appraisal of the given services. He will be always pondering if the offered services fulfil his needs in the way he is used to. The life style is a way of relating two big branches of butlership: that of a house or hotel. A house butler knows the essence of his boss at home and the Hotel butler has the picture of his boss as a guest and away from the guest home. The relation of these two branches will allow getting to know and reproduce the guest life style too.

Once a guest has lived an unique personalized experience the Hotel butler is confronted with the most difficult guest` s request: whilst packing the guest asks him/her : is it possible to take you home in my luggage?

The Future of Cruising.

A water park with three slides, two bowling alleys, a rock climbing wall, and Las Vegas-level entertainment -

No, we are not describing a new Disney or Gaylord resort; we are describing new cruise ships, currently on the drawing boards.

Never mind the ports of call, cruise ships are becoming destinations.

Norwegian Cruise Line's megaship Epic, launching in July, will feature 20 dining options, as well as offering the highly acclaimed Blue Man Group on its main stage, and jazz and comedy clubs provide lots of entertainment.

Royal Caribbean's equally impressive Oasis of the Seas, launched just this week, provides its 5000+ passengers with many amenities, including a rope zip line that diagonally spans nine-decks above the ship's open-air atrium. Moreover, the ship has a Las-Vegas-style Royal Promenade and six other themed "neighborhoods", providing the opportunity to find personally relevant experiences.

With ships as destinations, the trend is towards reducing the number of ports visited. With more days at sea, the cruise lines' onboard spas and casinos will earn higher revenues---a positive effect on the bottom line.

According to a recent survey from America's Vacation Center Affiliates, 79 percent of consumers are currently buying on price, while 14 percent are buying on destination, and only seven percent make their buying decisions by cruise line. The agents polled in the Cruise One/Cruises, Inc. survey reported similar results, though in their findings even more consumers are buying on price (83.6 percent).

With a trend toward people being cautiously optimistic, we are seeing more stability in bookings, although people are currently either booking far out or closer in. New Zealand and The Baltic Region are particularly hot attractions in the coming year.

For the affluent traveler, most cruise lines offer private areas surrounding suites, closed to public access, some with butler service. Then there is the trend towards adventure cruising.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ξενοδοχεία φιλικά στο περιβάλλον.


Γιατί τα ξενοδοχεία πρέπει να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον;
Ο πρώτος λόγος είναι ότι το ξενοδοχειακό προϊόν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το φυσικό τοπίο. Ας μην ξεχνάμε ότι η ξενοδοχειακή ανάπτυξη της Ελλάδας στηρίζεται περισσότερο στις φυσικές ομορφιές της και λιγότερο στις ξενοδοχειακές υποδομές της.
Eνας άλλος λόγος είναι ότι το ζητούν οι πελάτες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες (για παράδειγμα να μην αλλάζονται οι πετσέτες καθημερινά) προκειμένου να προστατέψουν τα περιβάλλον.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

active3 CRM: "Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων"

Χωρίς περιττές και δυσνόητες λειτουργίες ή ανούσιες στατιστικές απεικονίσεις το active3 CRM γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και στοχεύει στην ουσία ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα παρακάτω:
  • Βελτίωση του χρόνου διεκπεραίωσης εργασιών μέσα στην επιχείρηση
  • Απόλυτος έλεγχος, αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων και καταμερισμός ευθυνών
  • Αμεσότερη ανταπόκριση και υποστήριξη πελατών
  • Οργάνωση και καταγραφή επικοινωνίας με πελάτες και συνεργάτες.
  • Στοχευμένη προσέγγιση υποψήφιων πελατών
  • Οργάνωση και παρακολούθηση δικτύου συνεργατών - μεταπωλητών

Ένα σύστημα που βοηθά μια τουριστική επιχείρηση να αποκτήσει "πελατοκεντρικό προσανατολισμό" με σύγχρονο προφίλ. Ένας σίγουρος τρόπος στον τομέα των νέων τεχνολογιών, που μέσα απο αυτόν μια τουριστική επιχείρηση θα μπορέσει να ανταποκριθεί ποσοτικά και ποιοτικά στις απαιτήσεις των πελατών της, προσφέροντας τους μεγαλύτερη "αξία" και βελτιώνοντας την κερδοφορία της ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Με τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι πιο δύσκολες εποχές.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Επενδύσεις που... Spa(νε) ταμεία


Tο γεγονός ότι τα spa έγιναν τα τελευταία χρόνια συνώνυμο μιας αναζωογονητικής ανάπαυλας από τους αστικούς ρυθμούς είναι φανερό. Αποδεικνύεται από την αλματώδη εξάπλωσή τους με σημαντικές επενδύσεις από τον ξενοδοχειακό τομέα και την εξέλιξή τους ως την πλέον αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού στην παγκόσμια βιομηχανία των ταξιδιών.
Η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας για τη μελέτη, κατασκευή και σωστή οργάνωση του spa δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται προσεκτική αναζήτηση και έρευνα στην ελληνική αγορά εξοπλισμού, καθώς τα σωστά οργανωμένα spa μπορούν να συνεισφέρουν αδρά στα συνολικά κέρδη των ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνται. Μπορούν όμως να προκαλέσουν και ακριβώς το αντίθετο, καθώς οι λεπτές ισορροπίες που καθιστούν ένα spa κερδοφόρο ή ζημιογόνο διαταράσσονται εύκολα λόγω της ιδιαιτερότητάς του, του υψηλού κόστους λειτουργίας και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Συστήματα κρατήσεων ξενοδοχείων. Αντίδοτο στην οικονομική κρίση

Λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης η μείωση του κόστους αποτελεί φέτος τη νούμερο ένα προτεραιότητα των επιχειρήσεων του τουρισμού, που «βλέπουν» να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητά τους. Σανίδα σωτηρίας σε αυτούς τους δοκιμαζόμενους καιρούς ίσως αποδειχτεί η αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο όλων των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, όπως των συστημάτων κρατήσεων.
Τα συστήματα κρατήσεων που χρησιμοποιούνται πλέον από το γενικότερο σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας είναι το σημαντικότερο κανάλι διανομής τουριστικών προϊόντων. Μέσω αυτών ο ξενοδόχος μπορεί να εμπορευτεί το προϊόν του παγκοσμίως, όλο το εικοσιτετράωρο, με πολύ χαμηλό κόστος, να βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τον πελάτη και να εισπράξει μετρήσιμα πλεονεκτήματα προς όφελος της επιχείρησής του, όπως να αποκομίσει κέρδη παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και την υψηλή προμήθεια που ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το franchise και η μαζική εστίαση

Την ευκαιρία να στήσουν το δικό τους επώνυμο κατάστημα, επενδύοντας μικρά κεφάλαια χαμηλού σχετικά ρίσκου, δίνει σε ολοένα και περισσότερους φιλόδοξους επιχειρηματίες το franchise.
Ο κλάδος της εστίασης μαγνητίζει τους περισσότερους δυνητικούς επενδυτές. Τα τελευταία 2-3 χρόνια μάλιστα, έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά νέες επιχειρηματικές προτάσεις που βασίζονται στο λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων και πρωτότυπων μενού.
Πρωταγωνιστές της ραγδαίας αλλαγής που συντελείται στον κλάδο είναι η Simply Burgers και η Burgering house με αμερικανική κουζίνα και κυρίως μπέργκερ, η Νoodle Bar και η Yum Yum με ασιατικές συνταγές και η Crepa Crepa και Crepaland με κρέπες.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (WEBSITE)

Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε μπροστά σε έναν οργασμό δημιουργίας ιστοσελίδων (web sites). Ο καθένας μας πλέον δεν θεωρείται αξιόλογο άτομο ή επιχείρηση εάν δεν έχει παρουσία στο διαδίκτυο, έστω και τουλάχιστον μια ιστοσελίδα.
Όσον αφορά τα προσωπικά sites, δεν υπάρχει και μεγάλο θέμα, γιατί ο καθένας θέλει περισσότερο έναν χώρο για να καταθέτει τα εσώψυχά του παρά για να προβάλλει κάποιες υπηρεσίες ή προϊόντα και φυσικά να λειτουργήσει την ιστοσελίδα του με όρους ηλεκτρονικού μάρκετινγκ.
Όταν όμως μιλάμε για ιστοσελίδες επιχειρηματικές οι οποίες παρουσιάζουν μια επιχείρηση ή προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, τα πράγματα αλλάζουν. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (domain names) αγνώστου και αμφιβόλου ποιότητας. Ζώντας βέβαια στη χώρα της αρπαχτής και του καιροσκοπισμού, είναι λογικό από τις χιλιάδες των ιστοσελίδων μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτές να πληρούν τους βασικούς όρους της στρατηγικής ανάπτυξης ενός επιχειρηματικού ιστοτόπου. Σίγουρα, είναι δύσκολο για μια επιχείρηση να εντοπίσει την σοβαρή εταιρεία ή τον ειδικό για την ανάπτυξη ενός ιστοτόπου με επιχειρηματικούς όρους και όχι απλά να «φτιάξει μια σελίδα».
Παρακάτω, θα ήθελα να παραθέσω μερικά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν προτού ξεκινήσει ο επιχειρηματίας την διαδικασία ανάπτυξης ενός εταιρικού ιστοχώρου:
• Ποιο είναι το όνομα χώρου (domain name) που αρμόζει καλύτερα στο δικτυακό σας τόπο;
• Που θα φιλοξενηθεί ο δικτυακός σας τόπος;
• Πως θα θέλατε να μοιάζει ο δικτυακός σας τόπος;
• Ποιοι είναι οι στόχοι του δικτυακού σας τόπου;
• Ποιο είναι το κοινό που στοχεύετε;
• Πού βρίσκεται η εταιρία σας δικτυακά σήμερα και πού επιθυμείτε εσείς να βρίσκεται;
• Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην αγορά και ο αντίστοιχος ανταγωνισμός;
• Ποιο είναι το περιεχόμενο του site σας (ή για το μελλοντικό site σας) και πώς θα έπρεπε αυτό να οργανωθεί; Χρειάζονται κάποια ειδικά εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου;
• Πώς πρόκειται να διατηρήσετε τις ανθρώπινες σχέσεις σας στον ψηφιακό κόσμο;
• Πώς ο δικτυακός τόπος θα ενημερώνεται;
• Πώς πρόκειται να οδηγήσετε την κίνηση στην ιστοσελίδα σας και να ενδυναμώσετε την πίστη των χρηστών σας;
• Ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας για την ιστοσελίδα σας;
• Ποιές στρατηγικές μάρκετινγκ, επιχειρησιακές διαδικασίες ή συστήματα θα χρειάζεται να τροποποιηθούν ή να υλοποιηθούν εξ 'αρχής για να ταιριάξουν με τη στρατηγική του δικτυακού σας τόπου;
• Τι ποσό διατίθεστε να επενδύσετε για διαδικτυακό μαρκετινγκ;
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα απλά πράγματα, πριν πάρουμε αποφάσεις που μπορεί να μας εκθέσουν επιχειρηματικά. Η ομάδα του bizIdea.eu κάνει αναλύσεις και ερευνά τα λάθη και αλλά και τις καλές πρακτικές στα θέματα του διαδικτύου.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

H Κρίση και το υπερτιμημένο προϊόν μας καλά κρατούν

Όλη η Ευρώπη και γενικότερα όλος ο κόσμος και δει ο τουριστικός κόσμος έχουν συνειδητητοποιήσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, και για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και κυρίως βιώσιμοι στην τουριστική αγορά μείωσαν τις τιμές τους έως και 50%, ακόμη και τα πιο ισχυρά brands (hilton, sheraton, swiss) με τιμές κάτω των 50 ευρώ !! με ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών και με ΦΠΑ μεταξύ 5 κα 7% οι γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες (Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Αίγυπτος) με την Τουρκία να αποτελεί το best seller τουριστικά για το 2010 με τις προκρατήσεις ως τώρα στο +30%. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μας έχει αγγίξει κάτι ιδιαίτερα και ούτε μας απασχολεί σοβαρά ούτε η διαφήμιση η οποία ακόμη δε ξεκίνησε, ούτε η μείωση τιμών, ούτε η μείωση ΦΠΑ, και έτσι για παράδειγμα πηγαίνεις στον Π.Άγιο Αθανάσιο, Άρνισσα (Καιμάκτσαλαν) και πληρώνεις το δίκλινο από 150-220 ευρώ !! όπως επίσης και στη Βασιλίτσα και γενικότερα σε ορεινούς προορισμούς με παροχή υπηρεσιών η οποία δεν ανταποκρίνεται αναλογικά ούτε καν στο ελάχιστο με την υπερβολική και μόνο αισχροκερδής χρέωση διαμονής από τους ονομαζόμενους ξενοδόχους οι οποίοι πήραν την άδεια λειτουργείας του καταλύματος χωρίς να έχουν την στοιχειώδη τουριστική εκπαίδευση, και χωρίς φυσικά ίχνος "τουριστικής συνείδησης", καταστρέφοντας έτσι το ελληνικό τουριστικό προϊόν μπρός στο βωμό του εφήμερου κέρδους , και την πολιτεία ως αδύναμος παρατηρητής σε κατάσταση απολύτου αδράνειας, μη σοβαρής και υπεύθυνης σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για τον τουρισμό μας, ως βασικός πυλώνας της οικονομίας μας.